Heartfulness Deventer
Trainingen in Aandacht vanuit Essentie

Mindful Leven

Mindfulness betekent: bewust je aandacht ergens op richten, op het hier en nu, en niet oordelend zijn over wat je verder gewaar wordt. Mindfulness is een meditatievorm uit het Boeddhisme en betekent letterlijk: ‘de dingen zien zoals ze werkelijk zijn’. 

Hoe leer je dat? Spelenderwijs bewustwording creëren door praktische beoefening en letterlijk de stroom van gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties leren observeren zonder erin mee te gaan.

Mindfulness leren beoefenen! We gebruiken hiervoor technieken uit de beproefde Mindfulness Based Stress Reduction and Relaxation training (MBSR) van de Amerikaan Dr Jon Kabat Zinn.


Wat houdt een les Mindful Leven in?

De lessen zijn ervaringsgericht en ervaring met meditatie is niet nodig!

De basistraining bestaat uit 8 lessen van 2 uur + pauze. Iedere les is er een kort blok uitleg, telkens vanuit een ander thema en perspectief (bijv. werking van: stress, stressreacties, grenzen, gedachten, emoties, gevoelens, weerstand enz.). Zo ontwikkel je een bredere kijk op jouw levenssituatie. Je leert focussen op de reacties van je adem, lichaam en geest én door meditatiebeoefening te zijn in het moment. Er is tijd en ruimte voor interactie met elkaar en voor persoonlijke inbreng. Daarnaast worden er geleide meditaties, adem- en stilte-meditaties gegeven en mindfull bewegen. De geleide meditaties worden je na afloop van een les per email thuisgestuurd om vrijblijvend te oefenen.

 

Wat is het doel?

Door de uitleg en oefeningen rondom de aard van het denken (we onderzoeken gedrag, gedachten, gevoelens) kun je leren een andere houding hierin aan te nemen. Zo ontstaat meer innerlijke ruimte, aandacht en mildheid naar jezelf én je omgeving!  

 

Wat zijn de kosten?

De prijs voor deze Mindful Leven MBSR-training bedraagt 395,- euro (waarvan evt. een deel kan worden vergoed vanuit je zorgverzekering), incl. lesmap en MP3-bestanden, koffie en thee. Wanneer? Kijk voor de mogelijkheden in de agenda!

  

Info en voorwaarden voor deelname:

Voorafgaand aan deelname volgt een telefonisch kennismakingsgesprek. Ervaring met meditatie is een pré maar geen must!

De training wordt groepsgewijs gegeven in Deventer-Centrum en in Zeeland op Schouwen-Duivenland.

Een groep vormt zich organisch en bestaat uit minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers. 

De groep is NIET THERAPEUTISCH van aard.  Trainingen gaan van start bij voldoende deelnemers.

Op de groepstrainingen/trainingsdagen in Zeeland is geen minimum of maximum aantal deelnemers!